Doffe koplampen polijsten en weer helder maken />

15-02-2017

Toepassingen

Doffe koplampen polijsten en weer helder maken

​Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je koplampen goed helder zijn. Doffe koplampen poetsen met polijstpasta lijkt misschien in eerste instantie een wat vreemde toepassing maar wel één die goede resultaten geeft.

Hoewel het vaker voorkomt bij oudere auto's, kan vergeling van koplampen ook optreden bij auto's die slechts een paar jaar oud zijn. Vergeling kan vele oorzaken hebben zoals de zon, vervuiling, stof, enz. Eén ding is zeker, het is zowel onaantrekkelijk als onveilig.
Door je koplampen op te poetsen verbeter je de lichtdoorlaatbaarheid doordat vuil wordt verwijderd en het glas gepolijst wordt, wat het zicht zeer ten goede komt.

​Hoe kan ik het beste doffe koplampen poetsen?

Autosol Metal PolishJe gebruikt hiervoor een tube Autosol Metal Polish en een zachte (microfiber) doek of polijstschijf voor op de boormachine. Breng een kleine hoeveelheid polijstpasta aan op de doek of polijstschijf. Wrijf het polijstmiddel in een cirkelvormige beweging. Bij gebruik van een lappenschijf zal de boor zal dit voor je doen, maar geef niet teveel druk omdat er anders teveel warmte ontstaat waardoor het kunststof kan gaan smelten. Met behulp van een schone droge doek poets je de polish uit tot een hoogglans.

Voordeel van deze methode is dat je voor een klein bedrag hetzelfde resultaat kunt bereiken als de professional die hiervoor vele tientallen tot honderden euro's in rekening brengt.

Metal Polish van AUTOSOL