Onderhoud van metalen oppervlakken

Voor polijsten van metalen, zoals aluminium, rvs, chroom, messing en koper zijn er diverse polijstmiddelen verkrijgbaar. Welke polijstpasta het beste gebruikt kan worden, is afhankelijk van het soort metaal, en hoe vuil en verweerd het oppervlak is.

Gebruik als polijstmiddel voor alle soorten metaal zoals, messing, koper, chroom, aluminium en nikkel de AUTOSOL Metal Polish.
Deze polijstpasta verwijdert vuil en roest in één handeling.
Dit polijstmiddel geeft een geweldige hoogglans en laat een beschermend laagje achter om het metaal te beschermen tegen invloeden van buiten.
Verkrijgbaar in tube en pot.

Aluminium is een zacht metaal en men kan met weinig inspanning snel een glanzend resultaat krijgen. Gepolijst aluminium heeft nog ander voordeel, het zorgt ervoor dat het aluminium beter word beschermt tegen vuil en weersinvloeden. Omdat het gepolijste aluminium erg glad is kan vuil er minder goed op hechten. Eenmaal aluminium hoogglans gepolijst dan is af en toe poetsen met een metaalpoets voldoende om hoogglans aluminium te houden.

Wanneer het aluminium (redelijk) verweerd is begin dan met AUTOSOL Metal Polish eventueel i.c.m. staalwol. Zodra een goede glans is bereikt kun je napoetsen met de speciale Aluminium Polijstpasta.

RVS wordt vaak gezien als een mooi, maar moeilijk te onderhouden metaalsoort. Met de juiste producten wordt RVS onderhouden een fluitje van een cent.

Begin eerst met het reinigen van het oppervlak. Gebruik hiervoor de RVS reiniger, deze is zeer zuinig in gebruik en speciaal toegespitst op het schoonmaken van RVS. 
Daarna kan het oppervlak gepoetst worden. De RVS polijstpasta is vrij van slijpmiddel, verwijdert roest en aanslag en geeft een prachtige glans. Bij hardnekkige aanslag of roest kies je voor de Metal Polish.

Voor extra bescherming is er de metaal beschermingsolie. Speciaal voor RVS oppervlakken in bv. keuken en badkamer, die veelal ongewenst gesierd worden door strepen en vingerafdrukken (denk aan magnetron, afzuigkap, prullenbak en koelkast) is er de Metal Miracle. Spuit het op, wrijf het uit en het metalen oppervlak is weer als nieuw. Verwijdert lichte vervuiling, geeft een prachtige diepe glans en voorkomt die vervelende strepen en vingerafdrukken die er anders binnen no time weer op zitten!

AUTOSOL Metal Polish is zeer geschikt om roest en lichte krassen op chroom te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. AUTOSOL Metal Polish bevat een zeer fijn slijpmiddel waardoor slechts een minimum hoeveelheid chroom weggepolijst wordt om de lichte krassen te kunnen wegpoetsen.

Koper of messing kan door diverse omstandigheden gaan roesten (oxideren). Om vervuilde producten te reinigen moet er een product gebruikt worden die de oxidatie verwijderd en een beschermlaag geeft om nieuwe oxidatie zo lang mogelijk uit te stellen. Veel mensen maken gebruik van een speciale koperpoets maar onderstaande producten geven het beste resultaat.

Met staalwol kun je sneller polijsten. Gebruik een stukje van 10cm van de staalwol 0000 of 00000 met een normale hoeveelheid polijstpasta. Je zult zien dat het sneller gaat en je vingers spaart.